Bent u opzoek naar spanning en sensatie? Dan is het wedden op autoraces wellicht iets voor u.
Als auto fanaat verhoogt dit de spanning op het kijken naar de race wanneer u er ook nog eens geld mee kan verdienen.
10 tot 15 jaar geleden was Ferrari altijd het heersende team in de sport. Echter is er na enkele jaren dominantie van red bull nu een verandering op de markt en is juist weer Mercedes het team om op te gokken. Wie denkt u dat er gaat winnen? Maak een gokje en wellicht bent u degene die een leuk geldbedrag wint!

Waarom juist op autoraces wedden?
Bij autoraces is het mogelijk om met een lage inzet te beginnen en zo een gokje te wagen.
Wie een beetje risico durft te nemen om te gokken en een vooruitziende blik heeft kan hier veel geld mee verdienen. U bepaalt op basis van uw eigen kennis wat de geschikte weddenschap voor u is.
De ene persoon heeft veel kijk op teams en de andere weer juist op een specifieke coureur.

Welke aanbieders zijn er?
Er zijn verschillende aanbieders met verschillende manieren van gokken. Denk hierbij aan een nederlandse online goksite of op de ouderwetse manier via een bookmaker.
Houd wel in de gaten dat u zich goed verdiept in de vorm van gokken die u wenst.
De meeste mensen kijken alleen naar de winstmarge maar dat is niet het enige waar u op moet letten. Zo kan er bij een andere goksite bijvoorbeeld meerdere mogelijkheden zijn qua gokken en maakt u daar dus ook meer kans om in ieder geval iets te winnen. Iedereen is namelijk goed in een bepaald onderdeel maar dat moet u zelf ontdekken.

Enkele vormen waarop u kan gokken:

 1. Wereldkampion weddenschap:
  Hier gokt u op de juiste coureur en dient deze op nr 1 te eindigen aan het einde van het seizoen.
 2. Top 6 finish:
  Hier is het de kunst om te bepalen wie er in de top 6 eindigen. Het is belangrijk om de juiste volgorde te voorspelen!
 3. Beste rondetijd:
  Welke coureur rijdt er de beste rondetijden. Dit dient u exact te gokken.
 4. Wereldkampioen team:
  Hier voorspeld u welk team aan het einde van het seizoen de winst pakket. Het gaat hierbij dus niet om de coureur zelf maar het hele team.
 5. Grandprix:
  Hierbij voorspeld u de winnaar van 1 specifieke grandprix.
 6. Podium finish:
  Wie komen er op het podium te staan en op welke volgorde.
 7. Pole-position:
  Wie heeft de beste positie aan het begin van een race. Dit wordt aan de hand van de kwalificatie rondes bepaald.

  Dit is een greep uit de meest voorkomende weddenschappen.
  In de praktijk zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Waar kun je op wedden?
Het wedden op autoraces vindt plaats op verschillende manieren. Om een zo hoog mogelijk bedrag te kunnen winnen kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om naast de weddenschap op de auto ook nog te voorspellen wie er uitvalt of wie de snelste rondetijden gaat rijden.
Bij extra opties is het te winnen bedrag altijd groter maar de kans om daadwerkelijk te winnen ook weer kleiner. Als je dan wint dan win je ook meteen een flinke pot!
Wilt u nog meer winnen voorspel alle podium plekken of nog een van de vele opties die er per aanbieder beschikbaar zijn.

Wie zijn het meest geschikt om deel te nemen?
De liefhebbers van de sport hebben meestal een aardige kennis in huis. Zij zijn ook het meest bekwaam om hier aan deel te nemen. Iemand die nooit een race heeft bekeken kan het verloop van de race ook niet analyseren en dat kunnen de liefhebbers weer wel. Zij zien meteen hoe de race gaat verlopen als deze eenmaal van start is gegaan. Ook op basis van wat er in het verleden is gebeurd en wat er onder de motorkap zit.

Quotering en winstmarges:
Het belangrijkste onderdeel van de weddenschap is uiteraard de winstmarge. Iedereen wil rijk worden! De winstmarge wordt altijd uitgedrukt in decimalen. Wanneer u over de grenzen bijvoorbeeld in de VS gaat gokken dan ligt dit anders. Daar gebruiken ze geen decimaal maar een percentage. Bijvoorbeeld een winstmarge van 2,5 wordt in de VS uitgedrukt als 250%.
Bij een goede voorspeling met een quotering van 2,5 kunt u dus € 2,50 winnen voor iedere €1,00 die u inzet. Heb je een quotering van 12,5 dan krijg je dus voor elke euro die je ingezet hebt er € 12,50 terug.

Hoe maak ik het spannender?
Als u eenmaal ervaren bent en het dus een kick vindt om een gok te wagen dan kunt u ervoor kiezen om meerdere weddenschappen aan te gaan. Voorspel niet alleen de winnaar van de wedstrijden maar ook de podiumplekken of het team bijvoorbeeld.