Een auto kopen doe je niet dagelijks. Sterker nog, het is een aankoop waar je vaak lang over na moet denken. Bij het kopen van een auto komen bovendien ook een aantal zaken om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een autoverzekering. Weet je niet goed welke autoverzekering het beste bij jou past, of waar je deze moet afsluiten? Wij helpen je op weg.

WA

In Nederland is het voor iedere autobezitter verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Een WA-verzekering is vaak de goedkoopste verzekering, omdat er bij deze verzekering het minst wordt gedekt. Een WA-verzekering zal namelijk alleen de schade dekken die jij bij een ander hebt veroorzaakt.

WA beperkt casco

Je kunt de WA-verzekering ook ietsje uitgebreider maken door een WA beperkt casco-verzekering af te sluiten. WA beperkt casco zal naast schade die jij bij een ander hebt veroorzaakt, ook deels de schade aan jouw eigen auto dekken. Dit geldt overigens niet voor de schade die jij zelf aan jouw auto hebt veroorzaakt. Wel zal de schade gedekt worden als gevolg van bijvoorbeeld een brand, blikseminslag, storm of bij diefstal.

All risk

Wil jij jouw auto optimaal beschermen tegen alle soorten schade? Dan kun je een all risk autoverzekering afsluiten. All risk wordt ook wel volledig casco genoemd en wordt vaak afgesloten voor nieuwe auto’s of auto’s die veel waard zijn. Het grote voordeel van all risk is dat het ook de schade vergoedt die je zelf aan de auto hebt veroorzaakt.

Voor welke autoverzekering kies jij?

Je bent verplicht om sowieso een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze autoverzekering is vaak ook het goedkoopste. Vind je dat een WA-verzekering te weinig dekt? Dan kun je kiezen voor beperkt casco of all risk, maar houd er rekening mee dat de premie wel hoger uit zal vallen.

Welke autoverzekering je kiest hangt ook af van het soort auto. Heb je een spiksplinternieuwe wagen gekocht? Dan is all risk een aanrader. Is het een goedkope, tweedehands auto die al aardig wat kilometers op de teller heeft? Dan is een WA-verzekering prima. Om je een goed beeld te geven welke autoverzekeringen er allemaal zijn en welke hiervan de goedkoopste is of de beste dekking heeft, kun je een vergelijkingssite gebruiken. Ga bijvoorbeeld een autoverzekering vergelijken via Poliswijzer.nl: deze vergelijkingssite is snel en eenvoudig. Heb je een geschikte autoverzekering gevonden? Sluit dan de autoverzekering zo snel mogelijk af, zodat je zonder problemen en veilig de weg op kunt.