De elektrische auto wint steeds meer terrein, zo ook op de zakelijke markt. Dit komt voornamelijk omdat deze fiscaal gezien nog steeds voordeliger is dan een brandstofauto. In dit artikel geven we je nog meer redenen om te kiezen voor zakelijk elektrisch leasen.

Voordelen elektrische auto

Als je een elektrische auto rijdt heb je geen CO2-uitstoot, je profiteert van een lage bijtelling en je bespaart op jaarbasis flink op je brandstofkosten. Daarnaast is er tegenwoordig een ruim aanbod en worden de auto’s ook steeds beter en de functies uitgebreider.

Zakelijk elektrisch leasen

Ook zakelijk elektrisch leasen wordt steeds populairder. Men kiest graag voor modellen met een uitstekende actieradius welke snel kunnen opladen en uiteraard zijn deze auto’s rijk uitgerust. Modellen die je vaak terug ziet zijn de Kia EV6, Tesla Model 3, Skoda ENYAQ iV en de Hyundai IONIQ 5.

Lage bijtelling leasen elektrische auto

De lage bijtelling is echt een groot voordeel van een elektrische auto. Ondanks dat de bijtelling gewijzigd is per 1 januari 2022, is deze nog steeds lager voor een elektrische auto dan voor een brandstofauto. Daarnaast zal per 2023 de bijtelling weer stijgen, dus is het verstandig om dit jaar nog over te stappen op elektrisch rijden.

Laadinfrastructuur in Nederland

Het aantal laadpunten in ons land stijgt in ene rap tempo. Je kunt jouw elektrische auto opladen bij een openbaar oplaadpunt, maar er zijn ook snellaadstations. Als je zelf overweegt om een elektrische auto aan te schaffen dan is het goed om van tevoren goed te bekijken hoe je dat gaat doen met jouw eigen laadmogelijkheden. Heb je een eigen parkeerplaats, dan is het een goed idee om een laadpaal bij jou thuis te laten installeren. Je kunt de auto dan altijd opladen op het moment dat je thuis bent. Mocht je niet beschikken over een eigen parkeerplaats dan zou je kunnen kiezen voor een openbare laadpaal of een snellaadstation, of je kunt eventueel op het werk een laadpaal laten installeren.

Besparen op je brandstofkosten door elektrisch te rijden

Ondanks dat de energieprijzen ook behoorlijk stijgen zijn de maandelijkse laadkosten van een elektrische auto aanzienlijk lager dan de brandstofkosten voor een auto. Als je je auto thuis zou opladen dan komen de kosten neer op ongeveer 16 euro voor een volledig opgeladen accu. Als je je auto vol gaat tanken dan kost dit gemiddeld 74 euro per keer. Wanneer stap jij over op elektrisch rijden?