Daarom zakelijk leasen tijdens het nieuwe werken

Overweeg je zakelijk te leasen bij een leasemaatschappij tijdens het nieuwe werken? Met een mooie bedrijfsauto kom je altijd goed voor de dag bij je klanten. Ook ben je een stuk mobieler en kun je terwijl je onderweg bent ook nog reclame maken voor je eigen bedrijf. Als je een eigen bedrijfswagen gaat aanschaffen, kun je kiezen voor het kopen of leasen van een auto. Wij vertellen je meer over zakelijk leasen en wat de precieze voordelen hiervan zijn. Lees snel verder voor meer informatie.

Voordelen zakelijk leasen

Zakelijk leasen bij een leasemaatschappij zoals ALD Automotive brengt vele voordelen met zich mee. Zo hoef je niet ineens veel geld neer te leggen voor een nieuwe auto en bespaar je tijd, doordat je alles met een partij regelt. Binnen de maandelijkse leasekosten zitten zowel de kosten voor reparaties als het onderhoud, maar ook de wegenbelasting, verzekeringen, enzovoort. Je betaalt geen extra kosten, behalve de kosten voor je brandstof. Lease je een auto, dan weet je precies waar je maandelijks financieel aan toe bent. Ook heb je de keuze uit verschillende leasevormen.

Vormen van leasen

Ga je een auto leasen, dan zijn er diverse vormen van leasen waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan financial lease. Hierbij hoef je geen gebruik te maken van eigen financiële middelen, omdat de rente die je voor het leasebedrag betaalt vooraf wordt vastgesteld. Dit betekent dat je een auto voor een vast bedrag per maand least. Hierbij blijft de rente gedurende de looptijd van het contract dan ook ongewijzigd. Je weet bij financial lease exact waar je aan toe bent. Je kunt echter ook kiezen voor flexlease. Hierbij spreek je de maandtarieven vooraf met de leasemaatschappij af. Mocht je bijvoorbeeld een auto voor 4 jaar willen leasen en dit contract al na een jaar willen beëindigen, dan kan dit zonder bijkomende kosten. Er zijn nog diverse andere vormen van leasen, waarvan de bekendste vorm misschien wel operational lease is.

Operational lease

Operational lease houdt ook wel in dat bedrijven werknemers een zakelijke leaseauto aanbieden. Hierbij wordt het bedrag voor het gebruiken van de leaseauto opgeteld bij het maandsalaris. Wanneer er sprake is van operational lease, zal de leasemaatschappij altijd verantwoordelijk zijn voor onderhoud en reparaties, alsmede de wegenbelasting en verzekeringen. Zo wordt je geheel ontzorgd.

Kies jij ook voor zakelijk leasen?