Voor iedere ondernemer zijn het onzekere tijden: de economische situatie, de Corona periode die juist weer voorbij is, oorlogen en wereldwijde spanningen. Als ondernemer moet je flexibel zijn in je bedrijfsvoering. Bij een flexibele bedrijfsvoering hoort ook een flexibel wagenpark. De beste oplossing hiervoor? Shortleasen! We vertellen je meer over de voordelen in deze blog.

Wat is shortlease?

Zakelijke shortlease is een moderne en flexibele vorm van autohuur die steeds populairder wordt onder bedrijven en ondernemers en loopt vaak van 1 tot 24 maanden. In tegenstelling tot traditionele leasingcontracten biedt shortlease bedrijven de mogelijkheid om voor een kortere periode een zakelijke auto kort te leasen.

Minder risico, meer flexibiliteit

Deze flexibiliteit maakt het een aantrekkelijke optie voor bedrijven die behoefte hebben aan mobiliteit op korte termijn, zonder langdurige verplichtingen aan te gaan. Zakelijke shortlease biedt niet alleen een praktische oplossing voor tijdelijke mobiliteitsbehoeften, maar het stelt bedrijven ook in staat om hun wagenpark efficiënter te beheren en kosten te besparen. Wanneer je de wagens niet meer nodig hebt, kun je ze snel opzeggen.

Inspelen op seizoensinvloeden

Levert je onderneming vooral producten of diensten in een bepaald seizoen of een specifieke tijd van het jaar en heb jij of je personeel op dat specifieke moment vervoer nodig? Of heb je als zzp’er een tijdelijke opdracht waarbij je op locatie moet werken? Shortlease is hiervoor de oplossing. Je leaset de auto’s zolang het nodig is. Is het hoogseizoen weer voorbij? Dan kun je je wagenpark direct weer verkleinen.

Snel beschikbaar

Shortleasebedrijven hebben vaak auto’s op voorraad, waardoor jij snel een auto beschikbaar hebt. Omdat een shortlease auto een relatief voordelige investering is, is het beslissingsproces korter. Zo heb jij snel je wagenpark uitgebreid!