Een auto-ongeluk brengt in veel gevallen heel wat schade en dus ook hoge kosten met zich mee. De schade is vaak duurder dan gedacht en dan heb je er natuurlijk baat bij om de kosten die voor jouw rekening zijn te beperken. Weet dat de kans op het betrokken raken in een auto-ongeval altijd aanwezig is. Dat heb je helaas niet altijd zelf in de hand. Zorg er wel voor dat je maatregelen neemt om voor jezelf de gevolgen zo minimaal mogelijk te houden.

Zorg voor een goede verzekering

Een verzekering is zoiets waar veel mensen een haatliefdeverhouding mee hebben. Telkens als we de jaarlijkse premie moeten betalen, moeten we even slikken bij het zien van het bedrag en vragen we ons af of die verzekering echt wel nodig is. Als we daarentegen met schade geconfronteerd worden en we krijgen daarvan de rekening, zijn we altijd blij dat we goed verzekerd zijn. Een all risk verzekering voor je auto mag dan wel een grote kost lijken, je zult zien dat bij een ongeval de schade vaak vele malen groter is dan wat je aan premie betaald hebt. Natuurlijk moet je hier steeds rekening houden met de leeftijd van je auto. Een all risk nemen voor een auto die vijftien jaar oud is zal je weinig voordeel opleveren. Je verzekeringsagent helpt je graag om de beste keuze te maken.

Zorg dat je altijd over voldoende gegevens van het ongeval beschikt

Schade na een auto-ongeval is een opdracht voor de verzekeringen van de betrokken partijen. Die verzekeringsmaatschappijen zullen er uiteraard alles aan doen om de kosten die op hun rekening komen te staan zo laag mogelijk te houden. Je doet er dan ook goed aan om bij ieder auto-ongeval jezelf veilig te stellen. Zeker als je niet de bestuurder bent die in de fout ging. Een grondig verslag van de feiten, zoals foto’s van zowel de plaats van het ongeval als van de betrokken voertuigen en een lijst met de contactgegevens van getuigen zullen je dossier sterk maken.

Een handig weetje

We gaan ervanuit dat ieder ongeval waarin auto’s betrokken zijn automatisch een dossier vormt voor de autoverzekeringen. Maar wist je dat een ongeval waarbij een betrokken auto tegen jouw woning terecht komt en zo schade veroorzaakt een kwestie voor de opstalverzekering is? Hetzelfde geldt voor als een vliegtuig neerkomt op jouw woning, maar laten we er nu maar van uitgaan dat dit je niet te wachten staat. Wat de omstandigheden ook zijn, na een auto-ongeval doe je er altijd goed aan zo snel mogelijk je verzekeringsagent te contacteren die je verder kan helpen bij wat je te doen staat.