Net als sparen kunnen mensen ook aandelen kopen. Wanneer men spaart zet men een bepaald bedrag aan een kant en zet maandelijks bij, voor noodgeval of dergelijken. Bij beleggen werkt dit heel anders. Tegenwoordig kunnen er aandelen gekocht worden bij de diverse bedrijven. Een x aantal grote bedrijven maken dit bekent op sociaal media. Voor mensen die aandelen willen kopen bij zo een bedrijf. Wanneer zo een bedrijf veel inkomsten heeft gemaakt of winst. Dan krijgen alle mensen die aandelen gekocht worden een percentage. Dit percentage hangt er vanaf hoeveel de persoon aan aandelen heeft gekocht binnen het bedrijf.

Zo ook geeft Ford de mogelijkheid om aandelen te kopen bij hun. Ford is een motor bedrijf van Amerika, die in verschillende landen gevestigd is. Dit bedrijf staat er sinds 1903 en is een van de grootste bedrijven van Amerika en die de auto-industrie tot bloeien bracht. Dit begon sinds toen Henry Ford zijn eerste auto bouwde en daarna zijn autobedrijf oprichtte. Tijdens de recessie van 2008 kreeg Ford net als de andere grote Amerikaanse autofabrikanten General Motors en Chrysler een paar grote klappen. Na enkele jaren geen winst gemaakt te hebben is het hem weer gelukt een kleine winst te maken in 2010. Het verkopen van deze auto ging toch niet zo goed, want Ford had concurrentie en er was ook een crisis waarbij niet iedereen zulke auto’s kon permitteren. Dankzij introductie van kleinere en zuinigere en natuurlijk goedkope modellen ging dit bedrijf weer de goede kant op. Daardoor is dit bedrijf gaan uitbreiden en ook aandelen gaan verkopen.

Dit jaar lijken de Ford aandelen te stijgen. Het derde kwartaal van Ford was niet zo geweldig. Dit begon bij de bedrijf activiteiten in China. De verslechterde bedrijf activiteiten zorgde voor 37% netto lonen op jaarbasis. Hiervoor vreesde de investeerders, maar Ford stelde deze investeerders tot rust en is bezig met het maken van een vierde kwartaal waarbij er weer geld loskomt voor de mensen die aandelen hebben gekocht binnen het bedrijf. Met de slechte Covid situatie in Amerika verwachten zij dat Europa dit kan verbeteren.