Het Tesla aandeel is van alle kanten opgeschoten, en ging vanaf dit jaar omhoog. Het bedrijf Tesla is de waardevolste automerk van de hele wereld. Ook is het zelfs meer waard dan Toyota, terwijl Toyota 25 keer zoveel auto’s per jaar verkoopt en dat is zeer merkwaardig. Tesla zullen wederom meer waard worden, door de makkelijkste manier om naar het dividend per jaar op te kijken. Om een voorbeeld aan te geven is het aandeel Shell. Dit aandeel keert rond de € 1,60 dividend uit per aandeel bijna elk jaar. Als een investeerder bijvoorbeeld 6% rendemen wilt halen, is het aandeel tussen de € 25, – en € 30, – waard. Voor de coronacrisis kwam dit hier precies op neer. De vergelijking kan met Tesla niet gemaakt worden, omdat Tesla geen dividend uitkeert. Als er eenmaal winst wordt gemaakt, wordt al het geld meteen terug geïnvesteerd in het bedrijf. Doordat Tesla alles op grote schaal projecten ontstaat, ontstaat er direct een schaalvoordeel. Wanneer alles zelf wordt geproduceerd, stroomt alle winst naar Tessla zelf toe.

Het Tesla aandeel is ook op een andere manier meer waard door te kijken naar de kasstroom oftewel de jaarwinst. Meestal is een bedrijf tussen 10 en 20 keer hun jaarwinst waard. Er zou ook gekeken kunnen worden naar de wins die gemaakt wordt per auto. Deze winst kwam overeen met de winsten de concurrenten ook maken zoals Toyota. De meest relevante manier om toch iets van houvast te hebben, is te kijken naar de toekomst. Tesla bevindt zich meer in de automarkt die op stroom rijden. Als investeerders positief naar de toekomst kijken, zal er veel vraag naar het aandeel zijn. Want waarvan wordt de waarde bepaald door vraag en aanbod.

De voorstanders van Tesla zien de toekomst positief en denken dat Tesla hoge verwachtingen kan nakomen. Om eerlijk te zijn is het vaker gelukt om resultaten boven verwachting waar te maken, maar daar staat men niet meer naar te kijken. Desalnietemin is er nog steends potentieel om enorme stappen voort te zetten, zodat Tesla nog groter kan worden. Als jij de toekomst van Tesla positief ziet en je het gelooft dan is het een goede inverstering voor je.