Wanneer je je auto wilt verkopen, loop je hem uiteraard eerst goed na. Wat kun je vervangen, repareren en opknappen zonder al te veel kosten, zodat de koper eerder geneigd is overstag te gaan? Daarnaast probeer je hem zo goed mogelijk schoon te maken. Leeghalen maar, en aan de slag met deze tips.

Rotklus?

De auto wassen, voor de één een ontspannend klusje, voor de ander een werk waar huizenhoog tegenop wordt gezien. Zeker wanneer de auto verkocht moet worden, want dan ga je net even grondiger te werk. Kies daarom een zonnige dag uit en maak van de nood een deugd. En je hebt vast wel een mobiel abonnement, dus sluit je telefoon met je favoriete playlist aan en je zult zien dat het uitmesten van je auto best leuk kan zijn.

Ruiten binnenzijde en dashboard

Met een sopje met ammoniak (zet wel even een ander raampje open) maak je de ruiten aan de binnenzijde vetvrij. Verwijder stickers aan binnen- en buitenkant: oude vignetten, kinderstickers op de achterportierramen en pretpark-souvenirs. De koper hoeft niet telkens herinnerd te worden aan alle plekken waar jij bent geweest. Het dashboard kun je met glassex afnemen.

In de was zetten

Om de auto weer een nieuwe look te geven, zorg je ervoor dat je goeie polish in huis hebt. Eigenlijk moet je dit een aantal keren per jaar doen, voor het behoud van je lak. Inwrijven, in laten trekken, uitwrijven.

Rubbers van de ramen en velgdoppen

Als je de rubbers rondom de ramen iets ombuigt zie je dat zich daar waarschijnlijk een hoop vuil heeft opgehoopt. Haal er droog keukenpapier langs. Ook wanneer je de velgdoppen verwijdert, kom je erachter dat zowel velgen als doppen wel even door een sopje gehaald mogen worden. Zit er een barst in, kijk dan of je ze kunt vervangen.

Stofzuigen

Koop bij een goedkope winkel even zo’n opzetstuk voor de stofzuiger, een taps toelopend zuigmondje met een borsteltje eraan. Hiermee haal je stof, kruimels, haren en zand op alle moeilijk bereikbare plekken weg. De matten klop je uit tegen een boom of lantaarnpaal en daarna haal je ook hier de stofzuiger overheen.

Onder de motorkap

Ook onder de motorkap verzamelt zich veel vuil. Check op YouTube wat en hoe je de onderdelen schoonmaakt. Hier kun je het opzetstukje voor je stofzuiger eveneens bij gebruiken. Let ook op de blaadjes en takjes direct onder de klep onder de voorruit. En tenslotte pak je de tuinslang om de auto af te spuiten, de wielkasten, de banden, de kentekenplaten en de lampen.