Veel mannen en ook steeds meer vrouwen droomden vroeger al van een baan als vrachtwagenchauffeur. Logisch natuurlijk, want wie wil er nou niet de macht over het grote stuur van een imposante truck? Als Internationaal Chauffeur doorkruis je heel Europa en kom je op plekken waar andere mensen alleen maar van dromen. De saamhorigheid tussen truckers is legendarisch, net als de absolute vrijheid die je ervaart als je op de weg zit. Maar ook het vak van chauffeur is aan veranderingen onderhevig. Zo is het bij veel transportondernemingen mogelijk om deeltijd te werken. Dan ga je een paar weken op weg en ben je daarna een week lang thuis. Op die manier zijn vrachtwagenchauffeurs vaker thuis om bij hun gezin te zijn. De recruiters van Werkzoeken.nl vertellen je waarom vrachtwagenchauffeur een goede move is.

De beste baan ter wereld
Hoe je het ook went of keert, als trucker ben je natuurlijk wel vaak en lang onderweg. Het is dus absoluut geen saaie 9 tot 5 baan. Je moet flexibel zijn en goed kunnen anticiperen op onverwachte omstandigheden die je onderweg tegen kunt komen. Want aan de ene kant heb je heel veel vrijheid, aan de andere kant moet je vracht natuurlijk wel op tijd worden gelost. Tijdens je werk kom je op prachtige plekken in Europa en ontmoet je vaak nieuwe mensen die er hun eigen gewoontes en werkwijze op na houden. Het leven van een vrachtwagenchauffeur is nooit saai want geen enkele dag is hetzelfde.

Altijd vrijheid blijheid
Moet je er niet aan denken om iedere dag naar hetzelfde kantoorpand te gaan waar je dag in dag uit dezelfde werkzaamheden doet? Dan is vrachtwagenchauffeur absoluut iets voor jou, Je vaste werkplek is je chauffeursstoel en je kantoor is het asfalt dat onder je door glijdt. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je lading op tijd op de juiste bestemming is. Voor de rest ben je helemaal eigen baas.

Zonder transport staat alles stil
Vrachtvervoer is onmisbaar om onze economie draaiende te houden. Zonder truckers blijven de schappen in winkels leeg, hebben fabrieken geen grondstoffen en staan tankstations droog. Er rust dus een flinke verantwoordelijkheid op je schouders. Dankzij jouw werk kan het normale leven doorgaan. Goed om je te realiseren.

Zo word je vrachtwagenchauffeur
Vanzelfsprekend is een C-rijbewijs de eerste vereiste om vrachtwagenchauffeur te worden. Die kun je zelf halen of je zoekt een transportbedrijf die het (gedeeltelijk) voor je betaalt. Verder is vakbekwaamheid Code 95 een must om als beroepschauffeur de weg op te mogen. Omdat het zo nu en dan best zwaar werk is moet je ook in goede conditie verkeren. Als dit allemaal in orde is staat niets je in de weg om een vrachtwagen te besturen.