Auto Importeren uit Duitsland

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Dagwaarde auto

Auto importeren uit Duitsland

Het is altijd populair geweest om bij het zoeken naar een importauto: een auto kopen en auto importeren uit Duitsland. Dit komt door de aantrekkelijke prijzen, vooral bij jonge occasions, en het aantal aanwezige accessoires. Het kan verder ook zijn dat je gewoon na lang zoeken eindelijk de auto van jouw dromen hebt aangetroffen in Duitsland. Ongeacht de reden, zal de auto dus geïmporteerd moeten worden in Nederland en kan iedereen, vooral zij die het nog nooit hebben gedaan, is het raadzaam goed te weten welke regels er verbonden zitten aan een auto importeren Duitsland.

Duitse auto importeren particulier en zakelijk

Een auto importeren uit Duitsland particulier gebruik begint steeds populairder te worden, maar ook veel bedrijven kijken naar Duitsland om er hun auto zakelijk importeren in Duitsland. Een prijsvoordeeltje kan een ieder namelijk goed gebruiken en zijn er wel verschillen bij de import. Over de import auto Du betaalt zo een bedrijf dan geen BTW, maar zal er bij de aanschaf gelet moeten worden om te kiezen voor een BTW auto en geen marge-auto. Op de tweede is het namelijk niet meer mogelijk om de BTW terug te vorderen. Voor een particulier maakt het nu niet veel uit omdat die gewoon BTW zal moeten betalen bij de import.

Leaseauto.net in het nieuws

Hier wordt er wel gekeken naar de staat van de auto: nieuw of tweedehands. Voor een nieuwe auto zal je bij aankoop in Duitsland een factuur moeten opvragen waar de prijs exclusief de BTW bij vermeld is. Voor zulke auto’s dient er bij de import gewoon BTW betaald te worden terwijl voor auto’s ouder dan 6 maanden of die meer dan 6000km hebben gereden dat niet nodig is. Het BTW bedrag is in zulke gevallen al verwerkt in de aanschafprijs.

Er is ook een verschil met het te betalen bedrag aan BPM. Ondernemers zijn er gevrijwaard van terwijl particulieren bij de auto import Duitsland er niet onderuit kunnen. Door het tarief handig te berekenen kan het te betalen bedrag laag uitvallen.

Hoe werkt een auto uit Duitsland importeren?

Nadat je een auto in Duitsland gevonden hebt, zal je er nog altijd naartoe moeten gaan om te koop af te ronden en de auto vervolgens de auto importeren vanuit Duitsland naar Nederland. Daarvoor heb je wel een tijdelijke verzekering nodig. Eenmaal in Nederland gearriveerd zal je er snel werk van moeten maken om langs te lopen bij de RDW voor registratie van de auto en dien je hierna een paar dagen te wachten tot het kentekenbewijs in orde is. Met dit bewijs op zak kan de BPM worden betaald bij de douane. Ook de kentekenplaten kunnen nu vervaardigd worden en zal je ook nog voor de verzekering moeten zorgen.Na al deze stappen mag je dus eindelijk ongestoord deelnemen aan het verkeer met de import auto Duitsland.

Je bent met het auto uit Duitsland importeren dus nogal wat tijd kwijt en komt het daarom beter uit wanneer je het werk uitbesteedt. Zo zijn er tal van bedrijven te vinden die zich hebben gespecialiseerd hebben in het importeren van auto’s en zorgen ze voor elke stap, van het afhalen tot aan de registratie bij de RDW.