Kenteken voorspellen

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Kenteken voorspeller

Het kentekennummer is een combinatie van cijfers en letters en is er een bepaalde systematiek verbonden aan het bepalen van de nummerreeksen. De RDW houdt alle informatie bij betreffende uitgegeven kentekens en zorgt er ook voor dat de afgifte probleemloos verloopt. Wil je weten welke kentekens er allemaal zijn, kijk dan eens in de voertuigendatabase. Er is echter ook een groep van voornamelijk verzamelaars te vinden die zich bezig houden met kenteken voorspellen. Hierbij worden gewilde cijfer- en lettercombinaties beoogd welke ook veel kunnen opleveren. Een auto met een kenteken waarop er een leuke combinatie af te lezen is (denk maar aan het nummer 007) is zeer in trek wordt de prijs van zo een voertuig ook beïnvloedt door de kenteken combinatie.

Kenteken voorspellen

De term kenteken voorspelen is misschien wel wat verkeerd gekozen: aan de hand van verkoopcijfers over een lange periode en de vraag en aanbod op de automarkt zijn er rekenmodellen ontwikkeld waarmee vrij nauwkeurig kan worden bepaald wanneer een nieuw kenteken zal worden uitgegeven. De schatting is natuurlijk nooit exact, maar kan de benadering ervoor zorgen dat het tijdsinterval waarop een bepaald kenteken zal uitkomen bekend zal zijn. Voor het kunnen voorspellen van een kenteken zijn er wel uitgebreide datasets nodig en is het daarom niet weggelegd voor een ieder om een kenteken te kunnen voorspellen.

Leaseauto.net in het nieuws

Kenteken voorspellen werkt zo

Eenmaal uitgegeven, zal het kenteken altijd geregistreerd blijven op de auto waarvoor het bestemd is. waar in sommige landen het kenteken op naam van de eigenaar komt te staan, is dat in Nederland (nog) niet het geval. Een kenteken op naam heeft het voordeel dat bij verkoop van de auto de (voormalige) eigenaar het kenteken gewoon meeneemt en kan gebruiken voor een andere auto. Dit houdt verzamelaars in ons land echter niet tegen om op zoek te gaan naar een specifiek kenteken voor en komt het kenteken voorspellen voor deze groep wel goed uit.

Laatste kenteken voorspellen

Een laatste kenteken voorspellen is dus wel mogelijk, maar dan alleen als er wordt gekeken naar de afgifte van de laatste kentekens over een grote tijdsperiode. Instanties zoals de RDW die over alle informatie beschikken kunnen dus vrij nauwkeurig aangegeven waarin een bepaald kenteken zal uitkomen. De doelgroep die echter op zoek is naar een specifiek nummer zijn de verzamelaars en andere individuen die er veel voor over hebben voor een bepaald kenteken.