Meldcode auto

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Meldcode auto

Meldcode auto opzoeken

Voor de identificatie van de auto zijn er meerdere manieren en wordt het kenteken het vaakst gebruikt. Deze manier is het eenvoudigst in gebruik en schuilt er veel informatie erachter. Door het uitvoeren van een kentekencheck, kan alle relevante informatie opgevraagd worden. Anders is het gesteld met het aanmelden van de auto bij de verzekering. Die zal namelijk zeker moeten zijn van de auto welke aangemeld wordt en is het chassisnummer daarbij van groot belang. Daar kan er dus niet eenvoudig aan gekomen worden (fraude) en wordt de meldcode  samen met het kenteken gebruikt.

Meldcode opvragen RDW

Bij de overschrijving van de auto krijg je altijd het eerste deel van de tenaamstelling (Deel 1A) gelijk in handen. Het tweede deel wordt via de post opgestuurd naar het geregistreerd adres van de eigenaar. Dit tweede deel (Deel 1B) bevat additionele informatie waaronder de meldcode.

Dat zijn de 4 laatste cijfers van het chassisnummer en  is het duidelijk aangegeven op het meldcode kentekenbewijs. Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering zal deze code verplicht overlegt dienen te worden bij de verzekeraar. Deze zal de code samen met het kentekennummer moeten gebruiken voor het aanmelden van de verzekering bij de RDW. deze dient namelijk ook op de hoogte te zijn van de verzekering en wordt alle informatie in haar bestand gebruikt door instanties zoals de Politie.

Leaseauto.net in het nieuws

Meldcode auto opvragen RDW

Zonder meldcode RDW opvragen is het voor de verzekeraar ook mogelijk om alvast te beginnen alle berekeningen te maken over de hoogte van de premie en een deel van het papierwerk al klaar te zetten. De meldcode is namelijk in sommige gevallen niet gelijk beschikbaar. Zo zal bij de aankoop van een nieuwe auto soms wel en tijdje gewacht dienen te worden tot alle stukken in orde zijn, maar kan de verzekering dan wel alvast alles in orde te zetten. Zodra de code binnen is, kan alles afgerond worden en ondervindt je dus geen stagnatie bij het afsluiten van een verzekering bij een nieuwe auto.

De meldcode auto RDW opvragen is nodig in sommige gevallen en wordt ook gebruikt bij het opzeggen van de verzekering. Indien je de code kwijt bent (autopapieren niet meer te vinden), kan je via de meldcode RDW checken en alles weer achterhaald worden en kan je hier de meldcode opvragen, of kijk je even of het te vinden is onder de motorkap of binnenkant van het portier aan de bestuurderszijde.