Auto naar de sloop

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

europaNL
KM standenSchadebedragen
EigenarenhistorieRDW keuringen

 

 

4.8 van de 5 gebaseerd op 727

beoordelingen

Schadeverleden auto

Rijd je al jarenlang in je auto en heeft je voertuig het einde van zijn Latijn bereikt? Dan is het tijd om je auto naar de sloop te brengen. In dit artikel vertellen we je precies welke stappen je hiervoor dient te volgen.

Afscheid nemen van je wagen doet pijn, maar gelukkig worden deze emoties enigszins verzacht. Je kunt namelijk geld verdienen wanneer je je auto naar de sloop brengt. Benieuwd hoe? Lees dan verder. 

Auto naar de sloop: het stappenplan

Voordat je je auto naar de sloop brengt zijn er een aantal stappen die je dient te volgen. Ten eerste is het natuurlijk erg belangrijk om je auto leeg te halen. Haal al je waardevolle spullen uit je voertuig zodat je deze niet hoeft te missen.

Een tweede stap is contact opnemen met een door het RDW-erkend demontagebedrijf. Hoe je weet of de RDW het bedrijf heeft goedgekeurd? Dit kun je herkennen aan het logo van de RDW op hun websites. Op de website van het RDW vind je een lijst met alle autosloop bedrijven in Nederland. Zo vind je er gemakkelijk één in de buurt.

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt bij een demontagebedrijf is het belangrijk om je kentekenbewijs, kentekenplaat en geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Dit alles dient als bewijs dat het echt om jouw auto gaat die gesloopt wordt.

De volgende stap wordt uitgevoerd door het demontagebedrijf. Zij melden je kenteken namelijk af bij de RDW. Dit is een belangrijke stap, omdat je hierna geen wegenbelasting meer hoeft te betalen. Hiervan ontvang je een vrijwaringsbewijs. Met dit bewijs kun je aantonen dat het kenteken niet langer geregistreerd is bij het RDW.

Let op! De wegenbelasting stopt vanzelf, maar dit is niet het geval bij de autoverzekering. Om deze te doen stoppen is het dus van cruciaal belang om contact op te nemen met de verzekeraar. 

Subsidies en sloopregelingen

In grote steden gelden vaak bepaalde sloopregelingen. Gemeenten als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam zijn op zoek naar verschillende manieren om milieuvervuiling tegen te gaan. Dit doen zij onder andere door subsidie te geven aan iedereen die zijn oude bak wil laten slopen.

Voor het laten slopen van een vervuilende diesel personenauto kun je tot wel €1.000 ontvangen! Ben je van plan om na het slopen van je oude wagen een elektrisch voertuig aan te schaffen? Dan krijg je daar in de meeste gevallen flinke vergoeding voor van de gemeente. 

 

Wat krijg ik voor mijn auto bij de sloop?

Gelukkig kan een auto slopen best nog wel wat geld opleveren. Vandaag de dag zijn er verschillende sites die sloopauto’s graag willen kopen. Zij zijn namelijk op zoek naar bepaalde auto-onderdelen die opnieuw gebruikt zouden kunnen worden. De eigenaren van de websites zullen contact met je opnemen.

Je ontvangt een eerlijke vergoeding en RDW vrijwaring. Ook wordt je auto in het grootste deel van de gevallen gratis bij je thuis opgehaald.

Je vraagt je waarschijnlijk af ‘Wat krijg ik voor mijn auto bij de sloop?’ Dit is afhankelijk van jouw onderhandelingsvaardigheden. Wel is het belangrijk om te weten dat je geen gigantische bedragen moet verwachten. Ga uit van een sloopprijs van een auto tussen de €75 en €100.

Het kan helpen om van tevoren uit te zoeken wat je auto zal opleveren. Gelukkig bestaan er tools op het internet die de sloopwaarde van de auto schatten. 

Veil je auto

Wil je je auto niet verkopen aan een sloperij? Overweeg dan eens om je auto aan te bieden op een autoveiling site. Deze veilingen leveren over het algemeen best wat geld op. Een ander voordeel is dat een veiling een snelle en effectieve manier is om je auto kwijt te raken. Zorg ervoor dat je goede foto’s en relevante informatie plaatst over je voertuig. Als je geluk hebt kun je hier €100 tot €250 aan verdienen!