Auto naar de sloop?

Vraag vrijblijvend bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Auto verkopen

Krijg snel een bod binnen

Auto naar de sloop – Wat krijg je?

 

De levensduur van een auto wordt door heel wat factoren bepaald, maar komt er in nagenoeg alle gevallen het moment voor waarbij de auto zal moeten verdwijnen naar de sloop. Een enkele auto blijft nog rondrijden en wordt later zelfs een klassieker of wordt de auto verkocht en uitgevoerd. Het slopen van een auto betekent niet het ultieme einde van het karretje omdat vaak nog onderdelen aanwezig zijn die gebruikt kunnen worden en wordt de rest van de auto voor een groot deel gerecycled. Een sloopauto levert dus altijd nog wat op en zijn er zeker wel wat zaken die je in de gaten dient te houden bij de verkoop van een auto aan een sloperij. Het is daarom altijd goed af te vragen hoeveel is mijn auto nog waard.

Wat is de staat van het voertuig?

Dat zal je misschien wel als een iets wat vreemde vraag vinden voor een auto die toch gesloopt zal worden, maar zal de prijs die je krijgt sterk ervan afhangen. De sloperij zal namelijk het onderste uit de kan willen halen bij de aankoop en dien je er wel alles aan te doen om een goede prijs af te kunnen dwingen. Niet elke auto die naar de sloop gaat is technisch helemaal aan het eind van zijn levensduur, maar beschikt de eigenaar niet over voldoende ruimte voor de auto of is er niemand meer die van de auto gebruik maakt. Verkoop van zo een auto aan een particulier of autohandelaar vlot niet altijd en is de meest eenvoudige manier om de auto snel kwijt te kunnen raken verkoop aan een sloperij. Zo een auto zit dus boordevol met bruikbare onderdelenen kan beslist niet vergeleken worden met auto’s die bij een zware aanrijding betrokken zij geraakt en waarvan de meeste componenten niet meer bruikbaar zijn.

Door vooraf even rond te vragen wat de waarde is van de auto of delen ervan (motor, transmissie) kan je samen wel tot een verkoopprijs komen die hoger uitvalt dan je initieel zou hebben verwacht. Ook voor een auto die bij een aanrijding betrokken is geweest en niet meer te repareren valt, zullen er altijd nog bruikbare onderdelen te halen zijn. Een schadeauto heeft meestal een hoger bouwjaar en leveren de onderdelen ook meer op.

Het papierwerk dient wel goed geregeld te worden

Als eigenaar van een auto die zal worden verkocht aan de sloop dien je er wel rekening mee te houden dat ook in zo een geval al het papierwerk betreffende overdracht zal moeten verlopen via de normale procedures. De auto zal namelijk nooit meer deelnemen aan het verkeer, maar blijft het kenteken geregistreerd op naam van de eigenaar. De Belastingdienst en de RDW weten niets af van een overdracht indien je bij de verkoop niet naar een kentekenloket bent gestapt om de overschrijving in orde te maken. Je moet dus niet vreemd opkijken wanneer je een naheffingstoeslag zal ontvangen of de verzekeringsmaatschappij je een bericht stuurt dat de verzekering al vervallen is. Zorg er dus altijd voor dat de overschrijving plaats vindt, ook al wil je de auto zo snel als mogelijk kwijt. Indien je de kentekenpapieren kwijt bent geraakt kan je altijd nog langsgaan bij de RDW voor de aanvraag van een duplicaat.

Soms kan de auto nog weggereden worden

Zoasl al eerder aangehaald worden heel wat auto’s verkocht aan de sloop die nog in een goed rijdende staat verkeren. Indien de verzekering en de APK nog in orde zijn kan de auto gewoon zelf naar de sloperij worden gereden en krijg je er gegarandeerd een betere prijs voor. De kosten voor het transport middels een sleepauto worden altijd afgetrokken van de verkoopprijs. Een goed idee is dus om de auto van de hand te doen wanneer je nog ermee kunt rondrijden.

Een auto naar de sloop brengen levert altijd dus nog wat centjes op, maar zal het aan jouw kennis over de auto liggen hoe hoog het bedrag zal zijn. Probeer ook altijd een aantal sloopbedrijven te vragen naar het bedrag dat ze aanbieden voor de auto. De prijzen kunnen onderling nogal verschillen, maar dien je er ook rekening mee te houden dat een sloperij die nogal ver ligt van de plek waar de auto zich bevindt zeker extra kosten in rekening zal brengen om de auto te kunnen vervoeren met een sleepauto.

50% van de auto’s in Nederland hebben een schadeverleden

Auto naar de sloop
4.7 (93%) 40 votes