Auto inruilen

Voer een Nederlands kenteken in…

Zoek kenteken info

Voer een kenteken in

europaNL

Wij controleren:

KM standen
Schadebedragen
Eigenarenhistorie
RDW keuringen

En meer!

MEEST VOLLEDIGE CHECK

4.8 van de 5 gebaseerd op 727 beoordelingen

Auto inruilen

Wanneer het tijd is om eens van auto te wisselen omdat de oude niet meer voldoet aan jouw wensen kun je ervoor kiezen je auto te verkopen of gewoon auto inruilen. Het verkopen van de auto kan zeker voordeliger uitvallen omdat je direct de marktwaarde ervoor kan ontvangen. Dit is vooral het geval wanneer je besluit de auto particulier (dus zelf) te verkopen. Echter heeft niet een ieder de tijd om de auto eerst te verkopen en is de auto inruilen de beste oplossing om een andere auto te krijgen. Bij het inruilen auto in een goede staat krijg je ook nog een voordelige prijs die als aanbetaling kan dienen voor een nieuwe.

Voordelen inruilen auto

Een auto inruilen kan wel voordelig zijn, wanneer je bij de aankoop ervan bij de autohandelaar al afspraken hebt gemaakt over het later willen inruilen. Breng je de auto dan langs bij hetzelfde bedrijf voor onderhoud en reparatie, dan zal de inruilwaarde natuurlijk hoger liggen. Het bedrijf is er dan zeker van dat de inruil auto zich in een goede staat bevindt en er geen extra onkosten aan verbonden zullen zijn bij het doorverkopen ervan.

Let er wel op dat de inruilwaarde zelfs in dit soort gevallen lager ligt dan de prijs die je op de particuliere markt ervoor zou krijgen omdat de kosten voor het opnieuw laten verzekeren en natuurlijk ook de winstmarge erbij zullen moeten worden opgeteld . Indien je de marktwaarde krijgt bij de inruil zal het bedrijf nooit uit de kosten komen en de inruil auto tegen een nadelige prijs voor haar moeten doorverkopen. Een auto inruilen voor geld kan meer opleveren dan wanneer je een auto inruilen voor andere auto gaat.

Wanneer auto inruilen?

Wanneer auto inruilen is een veelgestelde vraag onder auto bezitters. Inruilen doe je om een andere auto te nemen en wordt de waarde van die auto verrekend met de inruilwaarde van jouw oude auto. Het is daarom heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd kunt aantonen dat de auto goed onderhouden is en ook op tijd alle reparaties zijn verricht, vooral wanneer dat niet is gebeurt bij het bedrijf waar je inruilen auto wil. Een handige tip is om altijd in zee te gaan met een RDW gecertificeerd bedrijf zodat alle gegevens middels een eenvoudige kentekencheck kunnen worden achterhaald. Eventuele twijfels over de kilometerstand zullen er zo ook niet meer zijn. Indien je van plan bent om een hogere inruilwaarde voor jouw auto te krijgen moet je trouwens ook niet te lang wachten met het inruilen. Het bouwjaar van een auto heeft namelijk een grote invloed op de waarde en zijn oudere auto’s vaak ook niet aantrekkelijk voor bedrijven om in te ruilen.

Een auto kopen met inruil, is zonder twijfel de snelste manier om jouw auto kwijt te raken en daarvoor in de plaats een andere te krijgen. Natuurlijk dien je het verschil bij te betalen en ligt het aan de staat van de inruilauto wat je ervoor zult krijgen. Probeer ook altijd bij een aantal bedrijven langs te gaan om verschillende offertes aan te vragen. En probeer als het kan ook eens particulier te ruilen. Zo zijn er weleens mensen die een ruil willen aangaan met jouw auto.

Leaseauto.net in het nieuws