Krijg gegarandeerd een bod op je afgekeurde auto

Wij sturen je aanvraag naar een sloopbedrijf bij jou in de buurt, binnen 24 uur een reactie. Ontvang contant voor je sloop auto.

 Oude auto verkopen

Zoek kenteken info

europaNL

Oude auto verkopen online

Een definitie voor een oude auto is niet makkelijk op te stellen omdat het om een relatief begrip gaat. Waar jij een auto ziet als oud en niet meer aantrekkelijk, zal een ander daar niet mee eens zijn en zeker nog bereidt zijn nog een aantal jaren met de auto rond te rijden.Natuurlijk zijn er wel objectieve punten op te noemen die geassocieerd worden met een oude auto zoals het lage bouwjaar en een hoge kilometerstand, maar betekent dat geenszins dat de auto al rijp is voor de sloop. Een oude auto kan namelijk nog technisch gezien in een goede staat verkeren.

Aan wie wil je de auto verkopen?

Als je snel jouw oude auto kwijt wilt zijn er genoeg mogelijkheden. Zo zijn er bedrijven die zich erin hebben gespecialiseerd om oude auto’s op te kopen. Veel van deze auto’s worden weer verkocht in het buitenland (Oost Europa, maar ook landen die liggen in Afrika of het Midden Oosten) en is de markt voor oude auto’s dus niet zo klein als je zou verwachten. De verkoop aan buitenlanders laat je liever over aan zo een bedrijf omdat die er voor zullen zorgen dat alle relevante stukken zoals de vrijwaring direct in orde worden gebracht en je ook op een veilige manier wordt geholpen. Omdat zulke bedrijven gespecialiseerd zijn in de opkoop van auto’s zullen de prijzen die er aangeboden worden doorgaans wel aan de redelijke kant zijn.

Op de binnenlandse automarkt zal het verkopen van een oude auto niet zo vlot verlopen, tenzij je het karretje aanbiedt voor een weggeefprijs. Vraag daarom altijd naar een offerte van een aantal opkoopbedrijven. Als je niet tevreden bent met de aangeboden prijs kan je dan altijd nog proberen de auto zelf aan een particulier te verkopen. De concurrentie in het segment oude auto’s is echter wel groot en zijn de prijzen die er geboden worden ook relatief laag.

Een goed verzorgde auto verkoopt sneller

Omdat het nu eenmaal gaat om een oude auto zullen de eisen die er gesteld worden ook wat hoger liggen. Zo zal niemand gauw geneigd zijn een oude auto aan te schaffen met een beschadigd interieur en lak dat helemaal verweerd is. Ook technisch verwacht men een auto die nog betrouwbaar is omdat niemand graag een auto wilt kopen waar ze de hele tijd aan gaan moeten sleutellen. Bij de verkoop van een oude auto zal je dus wel eerst een evaluatie moeten maken in hoeverre de auto nog aantrekkelijk is voor de verkoop. Eventueel kan de auto worden verkocht aan de sloop en gaat dit ook een stuk sneller.

Maar natuurlijk denk je daar nog niet aan: je wilt de auto gewoon verkopen aan een belangstellende en daarvoor een goede prijs ontvangen. Zorg er daarom voor dat de auto er helemaal puik uitziet door hem in de was te zetten en het interieur een grondige schoonmaakbeurt te geven. Een nieuw setje wieldoppen verricht wonderen evenals een lekker geurtje voor binnen. Een goed verzorgde auto zorgt er ook voor dat tijdens het bezichtigen van de auto door een belangstellende jij ook meer zelfvetrouwen zult hebben.

Wat dacht je van een autoveiling?

Een goede manier die ervoor zorgt dat de auto voor een groter publiek zichtbaar wordt is door mee te doen aan een autoveiling. De bezoekers aan zo een veiling komen niet alleen vanuit Nederland, maar ook van ver buiten de grenzen. Een handig alternatief dus voor de verkoop aan een auto opkoopbedrijf. Er wordt wel vereist voor de participatie aan zo een veiling dat de auto voldoet aan de voorwaarden die zo een veilingsbedrijf worden gesteld. Zo moeten alle papieren in orde zijn en moet de auto ook geen noemenswaardige mankementen bevatten.

De verkoop van jouw oude auto is dus altijd mogelijk omdat er genoeg belangstellenden zijn, zowel in Nederland als in het buitenland. Wanneer de auto er goed onderhouden uitziet verloopt de verkoop natuurlijk vlotter en kan je er ook meer voor vragen. Bekijk verder wel de vele mogelijkheden die er zijn om de auto te kunnen verkopen, van het inschrijven op een veilingsite tot een gewone particuliere verkoop. Vergeet daarbij zeker niet de grote groep aan potentiële kopers die woonachtig zijn in het buitenland en graag zo een oude auto willen kopen.

Veel Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan de gegevens?

Wij werken samen met verschillende databronnen zoals het RDW waar wij onze gegevens verzamelen. Hierdoor hebben wij een van Nederlands grootste kenteken databases. Geen kenteken dat wij niet kennen in ons systeem.

Voor welke voertuigen kan ik een check uitvoeren?

Het is heel eenvoudig, ieder voertuig met een Nederlands kenteken kan gecontroleerd worden. Of het nou een scooter is, een camper of een normale personen auto. Voer het kenteken in en krijg direct resultaat.

Of neem contact op

Is het volledig gratis?

Onze basis check is volledig gratis. Zo geven wij bijvoorbeeld de voertuig gegevens gratis, maar bieden onze partners ook betaalde opties aan. Denk hierbij aan de correcte km stand of een schadeverleden. Helaas is deze data niet gratis verkrijgbaar, dus verwijzen wij je door naar onze data partners.

Ik heb nog een vraag

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!